Begrafenis Hartmut

Hartmut ‘Bison’ Hein van het Faehre Langel Chapter uit Keulen is plotseling overleden. Hij kreeg een hartaanval toen hij op de motor wilde stappen. Hij wist zijn motor nog op de standaard te zetten en is toen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Opname in de intensive care mocht niet meer baten en hij is een week later overleden.
Hartmut was een van de drijvende krachten achter de VRCC Germany en had veel gezag in het zgn ‘Rathaus’.
Als naburig Chapter hebben we onderling zowel voor- als achter de schermen veel contact met elkaar gehad en gezamenlijke projecten ondernomen. Je kon altijd op hem rekenen, hij was goudeerlijk, altijd loyaal en ging moeilijkheden niet uit de weg.
Ik was met Colin en Ingrid van VRCC Lowlands bij de herdenkingsdienst en het uitstrooien van zijn as. Het heeft bijna een maand geduurd omdat Hartmut in Nederland is gecremeerd. In Duitsland krijg je de urn namelijk niet mee. Daarna moest het stoffelijk overschot/ de as weer naar Duitsland. Altijd een hoop rompslomp en papierwerk. Een klein kerkje. Zijn motor stond er in de hoek met de urn erop. Er waren zo’n honderd Riders uit heel Duitsland bij aanwezig. De meesten stonden dan ook buiten. Er werd gebeden en een toespraak gehouden door de zoon van Hartmut en Pascal. De dienst eindigde met het branden van een kaarsje op het altaar en het nemen van afscheid bij de urn. Vervolgens ging iedereen in een lange stoet naar de ‘Stammtisch’ aan de Rijn waar Hartmut zijn as vanuit een speedboot werd uitgestrooid. Er waren twee doedelzak spelers aanwezig die voor stemmige muziek zorgden.

 

Ik heb nog nagepraat tot een uur of vijf en ging toen weer naar huis. Het zou vandaag in Keulen meer dan 40 graden worden.
Bison heeft zijn laatste reis gemaakt. Onze condoleances gaan uit naar Lissy, Gloria en Nick, zijn familie en vrienden. We wensen hen veel kracht toe in deze moeilijke periode. Rust in vrede, Bison. We zullen je niet vergeten.

Beer # 7609

 

Klik op foto