Czech Republic Meeting

Deze, alweer 6e Europese Inzane, werd gehouden in het grootste wellness resort in Zuid Bohemen aan het Lipno stuwmeer http://www.vakantielipno.com/ .  De afstand van 870 km werd in etappes of ineens door onze deelnemers afgelegd. Ik had me het laatste stuk bij Stefan, Robert, Gerard en Jenneke en Bobbievalk aangesloten op een mooie route binnendoor over secundaire wegen.  Het zou het hele weekeinde bijna 30 graden worden met een onbewolkte hemel. Lipno bleek een hele mooie locatie en toen wij er aankwamen was het al een gezellige drukte. Uiteraard kwamen we tussen de 327 deelnemers weer vele bekenden tegen en het was een hartelijk weerzien.  Jos en Yvonne waren er al , net zoals Stuccie en Desiree,  Yvonne en ‘Crazy Mosquito’ Anthony. We werden hartelijk welkom geheten door de dames van de receptie en kregen een glas met Slivovitsj als opkikker. Je kon al meteen merken dat de Tsjechen er veel werk van hadden gemaakt want alles liep gesmeerd en er was overal aan gedacht. Hoewel alle motoren op een afgesloten ruimte voor het hotel konden worden geparkeerd, was er zelfs het hele weekeinde bewaking in leger uniformen aanwezig. Naast Valkyrieparts.de was Grocar, een lokale custom shop aanwezig met een zestal opzienbarend gemodificeerde Valks. Er was ook een trailer met een champagne bar te zien. Veel bling dus en tal van nieuwe ideeën voor de chroom- en accessoire  liefhebbers.  Steve B was met zijn ´blown´Valk aanwezig en bleef ook niet onopgemerkt. Volgens mij is hij de enige in Europa.
Na het buffet diner en welkomstwoord  door onze gastheren werd het nog een gezellige avond met een disco in een aparte zaal, aan de bar waar een halve liter bier 1,80 kostte en op de parkeerplaats waar men maar niet uitgepraat raakte over de meer dan 200 Valks.
De volgende morgen kon iedereen individueel of in groepen op zijn motor de omgeving bewonderen.  In het rollend terrein wisselden bossen en akkers elkaar af met vele meertjes, rivieren en vennen. Een enkel dorpje bestond uit een tiental huizen en er was nauwelijks verkeer.  Het is duidelijk te merken dat de lokale bewoners hier ten tijde van de Soviet Unie werden gedwongen te verhuizen.  Het zag er allemaal wat verlaten uit. De slingerende  wegen waren over het algemeen goed en werden goed onderhouden. We konden dan ook naar hartenlust in een stevig tempo rijden. Er waren in de regio een viertal bezienswaardigheden te zien, de meesten daterend uit de 13e eeuw, zoals o.a. Krumlov http://nl.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesk%C3%BD_Krumlov en Hluboka http://nl.wikipedia.org/wiki/Hluboka_nad_Vltavou Na zo´n 300 km te hebben gereden, keerden we terug om op de parkeerplaats een spectaculaire motor- en quad show te zien. Als ware acrobaten werd er met deze machines omgegaan. Een mooi gezicht, wat veel bijval oogstte.  Na het diner was er een avond met een live coverband, een BBQ met o.a. een heus varken aan het spit, vuurwerk en een optreden van een aantal Poolse dames. Kortom, heel gezellig allemaal en voor ieder wat wils.
Zaterdag reden we de ‘Elephant Walk’ met meer dan 200 Valks zo’n 80 km naar Kratochvile https://www.google.nl/search?q=Kratochv%C3%ADle&hl=nl&safe=off&client=firefox-a&hs=d7K&rls=org.mozilla:nl:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zlPfT-m6MqTF0QWTgvH7Cg&ved=0CFwQsAQ&biw=1280&bih=854 Bij het slot aangekomen, stond er een buffet voor ons klaar met goulash, bier, fris en koffie. Er werd door muzikanten in traditioneel kostuum folkloristische muziek gespeeld, een beetje Turks aandoend maar dan met een soort doedelzak. Een aantal VRCC-ers moesten natuurlijk meedansen. Er was ook een valkenier met een heuse  arend, een valk natuurlijk en een zeer grote uil. Na de lunch werd er een groepsfoto gemaakt en reden we terug. Bij het hotel aangekomen waren we getuige van een bike wash door een dame in overall die het al snel heel warm kreeg. Enfin, de rest laat zich raden.
Na het, wederom zeer smakelijke diner werden er prijzen uitgereikt en afscheid genomen.  Er was een disco en ook buiten bleef het nog heel lang erg gezellig.
De volgende morgen namen we afscheid en reden met mooi en droog weer naar huis. Iedereen krijgt onder meer de groeten van Steve B en Glynis, Einstein en Christine en Les en Viv, Shunter en natuurlijk ook Colin en Ingrid.  Voor Einstein en Christine was dit hun laatste Treffen ver van huis. Hij maakt het nu goed met een stent maar de leeftijd begint hun parten te spelen.
Het VRCC Czech Republic Treffen werd gekenmerkt door fantastisch weer, een goede sfeer en geweldige organisatie die veel extra´s had ingebracht.  Zonder op de voorgrond te treden was alles tot in detail geregeld en probleemloos verlopen.  Een perfect motor weekeinde met veel vrienden en bekenden waar we een mooie herinnering aan overhouden.

Beer # 7609

 

Klik op foto