Eifel Weekend met Fahre Langel

Bison van het VRCC Keulen Chapter had ons uitgenodigd om het weekend van 27 juni een gezamenlijke tocht te maken door de Eifel. Nadat ik ’s morgens koffie had gedronken bij Gerard en Jenneke thuis, reden we naar Born , waar Harry en Anita al stonden te wachten. Harry is bezig met een complete make-over van zijn Valk en wil deze volgend jaar afhebben. We zijn reuze benieuwd. Toen we bij het restaurant ‘Am Kapellchen’ in Aachen- Kornelimünster aankwamen, waren Robert en Jeanette, Stef en Henk en Joke er ook al. We werden hartelijk begroet door Hartmut en een 20-tal andere leden van Fähre Langel. We werden bovendien getrakteerd op sandwiches en koffie en lieten ons dat goed smaken. Grote klasse. Met 19 Valkyries en enkele GW reden we om 11:00 de Eifel in, die daar een paar honderd meter vandaan begint. Het was echt geweldig mooi weer en na enkele minuten van het restaurant reden we al over kronkelwegen heuvel op en –af. Geen wonder dat de Eifel zo in trek is voor motortochten. De boswegen door de heuvels zijn er goed bijgehouden en schoon. En je kunt er naar hartenlust zwieren door de vele bochten. Geweldig rijden en, in ons geval, nauwelijks verkeer. Na een uur toeren, stopten we bij de Rursee voor een korte pauze. Nadat we van een sanitaire pauze en het uitzicht hadden genoten reden we verder over, nog steeds mooie en bochtige wegen naar de Bikertreff in Schuld voor de lunch. In 2002 werd op dezelfde plek een van de eerste internationale Valkyrie Treffens georganiseerd en dat bracht natuurlijk hele leuke herinneringen met zich mee. Na de lunch sloot Stuccie zich bij ons aan. Hij had, bleek achteraf, door een misverstand 100+ kilometers extra door de Eifel gereden om bij de groep te komen. We reden daarna verder naar het Altringer Hotel Auberge in Sinspelt voor de overnachting. Een leuk, enigszins gedateerd maar heel functioneel biker hotelletje voor een kleine prijs. Na te hebben gedoucht gingen we lekker op het terrasje zitten tot de maaltijden werden opgediend. Ik nam natuurlijk schnitzel met Weizenbier. Het werd daarna een hele gezellige avond met veel verhalen en weldra kwamen ook enkele spelletjes ten tonele.
We lieten onze Duitse vrienden het hoofd breken over de truc met de drie messen en zij kwamen weer met een lucifer balans act. Geweldig. Toen moest natuurlijk ook de balanceer act met de vier theedoeken worden gedemonstreerd. Tot grote hilariteit van eenieder. Om 23:30 ging de bar dicht en even later ging iedereen naar bed. De volgende morgen kwamen Jacques en Joost van huis aangereden, die samen met de groep weer terug gingen. Jacques was net terug uit Polen met zijn Rune en vertelde honderduit over de mooie bijeenkomst daar. We maakten een rit door het zuiden van de Eifel, ditmaal over doorgaande wegen met mooie vergezichten. Het was wederom fantastisch weer dus dat was genieten. Na een uur rijden stopten we bij een zonovergoten terras bij een café in het Ahrdal voor een kop koffie. Bovendien deden enkelen zich daar tegoed aan de beroemde wafels uit de Eifel. Na deze stop namen enkele bikers afscheid, die dan meteen door naar huis konden rijden in verband met de verwachtte drukte van een evenement in de Nurburgring.
Terug in Kornelimünster namen we afscheid van onze Duitse gastheren en –dames met de belofte dat dit zeker een herhaling waard was. De ruim 400 km tocht door de Eifel was tot in de puntjes georganiseerd door Hartmut en Lissy. Ik wil ze daarvoor hartelijk bedanken en ook voor de hartelijkheid, gastvrijheid en de vriendschap. Alles was prima voor elkaar en we hebben samen erg veel plezier gehad. Tenslotte wil ik alle Benelux- en Fähre Langel deelnemers bedanken voor hun deelname en gezelligheid.

Beer # 7609

 

Klik op foto