Even voorstellen

Moderator: Beer

Plaats reactie
Deliriumtremolo
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 01 aug 2022, 18:55

Even voorstellen

Bericht door Deliriumtremolo » di 02 aug 2022, 01:02

Hallo, mijn naam is Tom Stuip, ik ben 77 en woon in Den Haag.
Mijn 1e motor was een Harley Davidson Liberator. Ik was 20, moest in militaire dienst en had nog geen rijbewijs, maar wel een motor die ik toch even wilde uitproberen. Binnen 500meter was daar een Rotterdamse politie agent die hieraan snel een einde maakte. De motor werd ingenomen. Gelukkig kon ik hem een paar maanden later met rijbewijs (na 5 lessen op een Vespa scooter) op zak komen ophalen.
Volgende motoren waren een BMR R75/7, BMW K-1100LT, een Gold Wing GL1500 en een GL1800, toen een BMW R1200cl.
Ik had al vaker Valkyries zien staan bij Gold Wing dealers en die waren door mijn hoofd blijven spoken. Ik ging op zoek (marktplaats) en in October jl kocht ik de Valkyrie Interstate, die voor mijn gevoel alle goede eigenschappen van mijn vorige motoren samenvoegde.
Ik kocht hem van Jaap in Beetsterzwaag, het was een mooie zwarte Interstate. Ik reed naar huis van Friesland naar Den Haag,met mijn vrouw achterop, in de stromende regen en met harde zijwind op de open Flevopolder wegen, stressvol maar we kwamen heelhuids thuis.
Tot mijn teleurstelling en ergernis bleek de motor de volgende dag niet makkelijk te starten. Het duurde een kwartier voordat ik hem eindelijk aan de praat had. Handboekje gelezen en Jaap gebeld om advies. Mocht allemaal niet baten. Ik deed alles goed. Met het inspuiten van een Quickstart mixture uit een spuitbus ging het iets beter.
Mijn plaatselijke werkplaats monteur wist al snel wat er aan de hand was: vuile carborateurs door te lang stilstaan. Na een ± €550 schoonmaakbeurt was het euvel verholpen. Ik heb Jaap geapt met de suggestie dat hij daarvan de helft zou kunnen betalen, maar die liet niets van zich horen.
Nu rijdt hij als een zonnetje. Ik ben net terug van een reis, met mijn vrouw achterop, naar Italie en Zuid Frankrijk, terug door de Franse Alpen en Jura. het enige probleem was dat de veer van mijn standaard afgebroken was, zodat ik elke keer een snelbinder om den standaard moest doen om hem omhoog te houden tijdens her rijden. Het is inmiddels verholpen door Bolman Motoren in Den Haag.
De enige minpuntjes van de Valkyrie zijn m.i. het geluid: boven de 85-90 km/u maakt hij een irritant gierend-fluitend geluid. Ik heb dat opgelost met een setje Apple Airpods Pro. Niet goedkoop, maar ze hebben noise-cancelling: alle herrie is verdwenen en ik kan muziek van mijn telefoon luisteren en ook telefoongesprekken ontvangen. Het andere minpunt is dat ik er graag nog een overdrive op gehad had om met lager toerental te rijden op de snelweg. Maar verder is het een prachtige toermachine en ben ik een happy biker.

Gebruikersavatar
Beer
Berichten: 1294
Lid geworden op: do 15 nov 2012, 19:18
Locatie: Gemert

Re: Even voorstellen

Bericht door Beer » di 02 aug 2022, 09:33

Hallo Tom en mevrouw Tom,

Hartelijk dank voor je introductie en van harte welkom bij de club.
We vinden het fijn om er ervaren, actieve rijders bij te krijgen.
Een interstate is inderdaad 'best of all worlds'.
Ja, ik vind het vervelend om te zeggen maar veel Valkyries staan veel te lang stil.
Je ziet het meteen aan het aantal mijlen/kilometers.
Klinkt leuk als je hem koopt maar je weet natuurlijk ook dat stilstaan meer problemen geeft dan een motor waarop normaal en regelmatig gereden is.
Ik noem dat 'Garage Queens'.
Let ook goed op de 5 rubber vacuum slangetjes, met name die aan de achterkant van de carburateur inlaatpoorten vastzitten.
Die willen, bij lange stilstand weleens snel uitdrogen en scheurtjes vertonen.
De Valkyrie is daar heel gevoelig voor. Synchroniseren kan ook nooit kwaad.
Leuk dat jullie zo'n vakantie hebben gemaakt, dan komt hij het beste tot zijn recht.
Het fluitende geluid is een bekend fenomeen wat wel weer over moet gaan bij hogere snelheden.
Er zijn overdrives op de markt. De ervaring van personen die er een hebben aangeschaft, was over het algemeen dat hij nogal snel in snelheid terugvalt.
Je hebt er dus, zeg maar, alleen plezier van als je constant 120 km/h of harder rijdt en niet teveel klimt.
Er is ongelooflijk veel geschreven over de Valkyrie. Dus als je wat wilt weten, vraag het gerust.
Veel plezier, jullie beiden op deze geweldige machine en ik hoop dat we elkaar snel persoonlijk zullen omtmoeten.
De eerstvolgende gelegenheid is in Houffalize viewtopic.php?f=3&t=1427
Er is vast nog wel plaats :D
Chapter Rep

Sander
Berichten: 69
Lid geworden op: wo 05 dec 2018, 12:51
Locatie: Meijel (Limburg)

Re: Even voorstellen

Bericht door Sander » vr 05 aug 2022, 14:10

Hallo Tom,
Allereerst welkom in onze club! Ik wens je nog vele veilige km toe met vooral plezier! Fantastisch dat je met 77 jaar besluit om nog zo'n zware motor te kopen! Respect!!!
De problemen die je beschreef met de carburatie komen mede voort uit het gebruik van de verkeerde brandstof.
Wellicht is je bekend dat Valkyries niet zo goed bestand zijn tegen E10 benzine.
Elke monteur, die ervaring heeft met Valkyries, zal dit beamen. Het beste is premium benzine te tanken. Nu al hoor ik heftige discussies oplaaien, zolang je regelmatig rijd, merk je niet zo veel. Staat je motor echter een poosje stil, dan beginnen de problemen. Lekkages van allerlei slangetjes en rubberen afdichtingen openbaren zich, alsmede vooral de carburateurs kondigen al spoedig ernstige problemen aan.
Ja ik weet, de premium benzine is heel duur, maar de gevolgen zijn uiteindelijk nog duurder. Uiteindelijk bepaal jij zelf natuurlijk wat je tankt, het is slechts een waarschuwing mijner zijds . Nogmaals heel veel plezier met je Valk, wellicht komen wij elkaar ergens tegen!
Vriendelijke groeten, Sander.

Gebruikersavatar
DonvanVliet
Berichten: 112
Lid geworden op: wo 19 sep 2018, 21:03
Locatie: Brielle a/d Maas

Re: Even voorstellen

Bericht door DonvanVliet » za 06 aug 2022, 10:45

Hallo Tom. Welkom.

Gebruikersavatar
F-six
Berichten: 322
Lid geworden op: zo 18 nov 2012, 22:14

Re: Even voorstellen

Bericht door F-six » zo 07 aug 2022, 09:03

Hoi Tom, welkom. Ik zou het betoog van Sander willen ondersteunen. Geen E10 benzine. Ik tank altijd V-power van Shell. Daar loopt mijn Valkyrie beter op en ook zuiniger. En ik zet hem altijd met een volle tank weg, dus geen kans op roest in de tank.

Plaats reactie