Joop Angelier Memorial Run

Rest in Peace Joop Angelier

Joop was an electronics engeneer and a passionate, active and social Valkyrie Rider and Club member.
He combined his skills and hobby and developped many useful Valkyrie precision instruments.
But most of all, he was a friend you could always rely on. A hint was enough to have him aboard on any project, event or ride out.
He passed away on 26 January 2018 after a battle with cancer on 26 January 2018. His death is a great loss for all of us. Our thought and condolences to his family and friends. Joop we will always remember you.

 

 

 

In overleg met de familie was bepaald dat op 19 augustus de Memorial Run van Joop zou plaatsvinden. Het was een perfecte motordag. 20 graden, droog en licht bewolkt. Ik vertrok samen met Hans, Ludo en Romy, Eric, Claude en Meks naar Oldenzaal waar we om 10 uur aankwamen. We werden hartelijk welkom geheten door Jeannet, de zus en verder de ouders van Joop. Ze waren zichtbaar aangedaan bij het zien van zo’n grote opkomst. In het bijzonder door het weerzien van de Valkyrie van Joop, die Bennie had gekocht. Fijn dat je gekomen bent, Bennie. In totaal 25 motoren zouden die dag meerijden. Anthony, Dirk en Josette hadden bij Stuccie en Deborah overnacht en ook Cedric en Hilde waren erbij. Gezellig. Ivo, Ronnie en Dita kwamen van Friesland en ook John was overgekomen uit Den Helder met Jim die een van de eerste Valkyries in Nederland 1996 had aangeschaft en Leo. Ook Thingsus was erbij, die net lid was geworden en veel van Joop had gehoord. Kris was met enkele vrienden aanwezig en uit Zeeland waren Frank en Monique met hun Rune en Claude overgekomen. En natuurlijk Paul en Marcel en enkele Duitse vrienden waar Joop veel mee reed. De dochter van Jeannet had maar liefst 5 verschillende taarten gebakken voor bij de koffie en dat lieten we ons goed smaken. Na dit gezellige begin en een korte toespraak ter herinnering aan Joop reden we achter Marcel aan die een mooie trip door allerlei bosrijke binnen weggetjes over de Duitse grens had uitgezet en we stopten voor een korte pauze bij de Molen van Gildehaus, een bikertreff plaats en later in Ochtrup. Eveneens een biker cafe-restaurant bij een molen. Dat hebben ze in Duitsland mooi voor elkaar. Verschillende plaatsen waar honderden motorrijders elkaar kunnen ontmoeten. Het was rustig op de binnenwegen en we reden in een mooi tempo langs de Duitse grens naar de omgeving van Uelzen, waar Jeannet en Marcel in een mooie boerderij wonen. Daar wachtte ons een geweldige verassing en wel in de vorm van een compleet zwijn aan het spit. Deze was sinds 10 uur ’s ochtends in een gesloten spit aan het garen en werd door de slager/kok aangesneden. WOW, woorden schieten mij tekort bij zo’n onthaal. Samen met een scala aan verschillende salades en stokbrood werden we getrakteerd op een heerlijke maaltijd. Onnodig te vermelden dat het erg gezellig werd en er werd een groepsfoto gemaakt. Als kleine tegenprestatie en blijk van waardering voor deze buitengewone gastvrijheid en mooie dag werd de familie een Valkyrie klok overhandigd als aandenken. Na een paar gezellige uren namen we afscheid van de familie en reden weer huiswaarts.

Ik wil de familie van Joop hartelijk danken voor deze onthaal en prachtige dag. We hebben er allemaal heel erg van genoten en zijn allemaal uitgenodigd nog eens langs te komen voor een kop koffie als we in de buurt zijn. Ik hoop dat ook de familie goede herinneringen aan deze dag heeft overgehouden. Joop, we zullen je niet vergeten.

Beer # 7609

Vandaag was de memorial toerrit van de Honda Valkyrieclub. Een memorial ter nagedachtenis aan Joop Angelier., een enthousiast lid van de Valkyrieclub die begin dit jaar helaas is overleden na een slopende ziekte. Heel veel Valkyries bij elkaar verzameld in Oldenzaal waar de familie van Joop ons begroette. Zij stelden het enorm op prijs dat zovelen op deze manier een laatste eerbetoon aan Joop vrachten. Een prachtige rit door Nederland en Duitsland eindigde met een groepsfoto en een geweldig verzorgde barbecue waarvoor dank. Nog even 240 km terug naar Den Helder met weer heel veel mooie momenten en herinneringen rijker.

John Wester

Klik op foto