Meeting of Friends – Llandindrod Wells

Bij het benzinestation Kruibeke had ik op dinsdag een RV met Stefan, Colin (met masker) en Ingrid. We reden veder naar Ieper voor de Last Post. Voor diegenen die nog nooit in Ieper zijn geweest, hier liep in 14-18 de Duitse aanval tegen Frankrijk vast en zijn er in 4 grote veldslagen honderdduizenden soldaten in- en rondom de loopgraven gesneuveld. Uit respect voor de gesneuvelden en als herinnering waartoe een oorlog kan leiden, wordt hier al honderd jaar iedere dag deze ceremonie gehouden. We brachten daar ook de nacht door in een B&B.
Het was heel mooi en zonnig weer en dat zou het hele weekend zo blijven, zelfs in Wales! Op woensdag namen we de Ferry van Calais naar Dover van 11:45 en kwamen een uur eerder in Engeland aan. Stefan had weer een hele mooie route uitgezet en ditmaal reden we na Dover vrijwel meteen via secundaire wegen het Engelse landschap in. Omdat we met zijn vieren waren konden we lekker opschieten over de slingerende landwegen.

Het was puur genieten.
We stopten voor de 18 sluizen van Caen Hill en reden verder door naar Marlborough waar we even tevoren een magnifiek gerestaureerd Manor House hadden gereserveerd voor een nachtstop. We bleken verder midden in een (op dat moment niet actief) cavalerie tank oefengebied te zitten. Dus het was de rust zelve. Na een uitgebreid Engels ontbijt te hebben verorberd, reden we de volgende dag verder over het kanaal van Bristol naar de Newport Transporter Bridge.
Deze rivierovergang uit 1906 bestond uit een platform waar een tiental auto’s op konden staan en middels een kabelconstructie over de rivier werd gehesen. Er zijn er wereldwijd maar een handvol van gebouwd. Voor een paar pond mochten we met de motoren op- en neer.Vervolgens trokken we de heuvels van Wales in naar Llandrindod Wells. Een klein dorpje ‘In the middle of nowhere’.
We werden er hartelijk welkom geheten door Bobbie, Leita en Diana en het duurde niet lang of we zaten met een lekkere ‘pint’ Lager herinneringen op te halen met een 50-tal Engelse vrienden. De sfeer was alsof je in een grote familie terechtkwam. Heel gezellig- en ongedwongen allemaal. Ons hotel was in Victoriaanse stijl en van alle gemakken voorzien. Na een Engels diner werd er gedanst op muziek van de DJ van die avond, onze Colin.
Op vrijdag kon iedereen zelf een route rijden en daar hebben we natuurlijk gretig gebruik van gemaakt. Stef, onze roadmaster, ging ons voor door de heuvels van Wales. Op een van de heuveltoppen stond een eenzaam rotsblok uit de gletsjertijd. Het verhaal wil dat deze rots daar 3000 jaar geleden door de locals is neergezet en men beweert dat het enorme rotsblok zichzelf op midzomernacht naar het nabijgelegen riviertje verplaatst. We hebben verder een prachtige rit door o.a. de zonnige Elan vallei gemaakt. Echt super.
Die avond was er weer een typisch Engels diner en konden we van het optreden van Bobbie en een andere gitarist van zijn band genieten. Het was voor het eerst dat ze met zijn tweeën optraden en ze gaven een mix van Country & Western en Blues ten gehore. Heel leuk gedaan en je kon wel zien dat ze al vele optredens (zij het met zijn vieren) hadden gedaan. Ze stonden er als professionals bij, LOL.Op zaterdag werd er met de 25 aanwezige motoren een mooie rit gemaakt naar de ‘Lion’ Pub voor de lunch. Werkelijk schitterend gelegen aan een riviertje met historische brug.‘Avonds was er een DJ gecontracteerd en werden er loterij prijzen uitgedeeld. Tevens werd de ‘Exhausted Cup’ trofee getoond die sedert 2008 in gebruik is genomen. Deze trofee komt ieder jaar toe aan een deelnemer van de MOF die iets doms is overkomen.

EXHAUSTED CUP WINNER 2008
Tony & Dianne “STELVIO PASS”
For falling off on The Stelvio Pass Italy

EXHAUSTED CUP WINNER 2009
Steve B & Glynis “SOOTY”
While cleaning chimney wondered why the wood sheet was blocking the chimney on removing said sheet got covered in soot , ongoing to another room finding another sheet , removed that and got covered in soot yet again !

EXHAUSTED CUP WINNER 2010
Leita Juster “HOT PERSUIT”
Whilst riding her Valk on A40, she was passed by a Black Car full of Men who immediately re passed her , She wasn’t having that , She overtook yet again passing the Car at speed , presumed to be 80mph the Black Car then put on its Blue Flashing Lights
It was a Police High Speed Driving Training Car full of Policemen

EXHAUSTED CUP WINNER 2011
Gerard “STONEWALL GERARD”
Whist Marshalling at a VRCCUK Event in Llangollen North Wales , skidded on grass and ran into a Stone Wall

EXHAUSTED CUP WINNER 2012
Cormac & Penny O’Keefe “FRANKFURT FINALE”
Whist on their very first European Trip on their Interstate , had a puncture on the Autoroute in Frankfurt Germany , had to spend extra days in Germany sorting the repair

EXHAUSTED CUP WINNER 2013
Stuart & Julie Marsden “DRAGONS IN THE PARK”
Whilst parking his Valkyrie at Dragons In The Park , Stuart skidded on grass and dropped the bike , deciding it wasn’t safe for Julie to ride her bike on the grass moved it for her and duly fell off that one too

EXHAUSTED CUP WINNER 2014
Jim Stewart “FIRE FLY TANK”
Nearly caught his bike on fire in garage , draining fuel tank & after Painting Tank decided to he did not like colour so Re Painted , whilst polishing after the Re Paint He dropped the Tank on the floor leaving it with a big dent, Also for painting the Fly to it

EXHAUSTED CUP WINNER 2015
Shaun John “HORNY STARTER”
Trying to start his Valk with the Horn Switch on the Rideout for The Cliff’s Edge

EXHAUSTED CUP Winner 2016
Colin Kirkpatrick INGRID’S RADIATOR
Colin washed Ingrid’s Bike at Inzane X, found a leak in the radiator, dismantled radiator
then drove from Houffalize to Maastricht to have it fixed at a Dealers. Dealer couldn’t find a fault.
Said it was probably too much Rain and the Bike Wash which made it appear to be faulty

EXHAUSTED CUP Winner 2017
Tiger Bob – Bobbievalk tyred out & lost
On the way to Meeting of Friends had a rear puncture and an electrical fault Rac. Recovered Bike to Baz Bikes for repair , Baz ,shop owner, lent Bob his Triumph Tiger. Bob duly fell off it ! ALSO For getting lost on The Welsh Hills whilst Leading The Rideout

EXHAUSTED CUP Winner 2018
Dit jaar ging de beker naar België omdat Dirk bij een benzinepomp was weggereden zonder Josette mee te nemen.

Op zondag namen we afscheid van onze Engelse (Welsh) vrienden en reden via binnenwegen door Wales en de Midlands naar Harwich. Onderweg stopten we bij de ‘Devils Bridge’. Hier zijn in de loop der tijd 3 bruggen over een kloof bovenop elkaar gebouwd. Het verhaal erbij was dat de duivel met een boerenvrouw een afspraak had gemaakt om een brug te bouwen onder voorwaarde dat hij het eerste levende wezen dat de brug overstak (in de veronderstelling een koe) mocht hebben. De vrouw was echter niet van gisteren en op het moment dat haar kudde de brug zou oversteken, floot zij haar hond naar de overkant. De teleurgestelde duivel is sindsdien niet meer gezien. Wat verderop stopten we bij een Pub voor de lunch. Het was er een komen en gaan van Porsches en zelfs een McLaren en tal van roadsters en klassieke sportwagens. Wat een lust voor het oog. Toen we wegreden zagen we dat er verderop in een weiland een classic car festival werd gehouden. Na een rustige oversteek namen we in Hoek van Holland afscheid en keerden, moe maar zeer tevreden huiswaarts. Het was een geweldige week geweest waarin we iedere dag een flink aantal hele fijne kilometers in de heuvels van Wales op de klok hebben kunnen zetten.
Ik wil onze Roadmaster Stef hartelijk bedanken voor de manier waarop hij ons Engeland heeft laten zien. (Hij kent in Wales inmiddels de wegen beter dan menigeen die er woont, LOL) Grote klasse, Stef !

Beer # 7609

 

 

 

 

Klik op foto