Najaarsrit

Afgelopen zondag 4 oktober vond onze najaarsrit plaats. Vertrekpunt was het gemeenschapshuis in Beringe waar we vanaf 10.00 uur onze gasten opwachtten met koffie en echte Limburgse vlaai. Sommigen hadden er al aardig wat kilometers opzitten dus voordat we met de rit begonnen eerst even opwarmen en wat bijkletsen met bekenden en kennismaken met nieuwe vrienden.
Het zonnetje liet zich warempel zien, dus na de briefing van Gerard zijn we om 11.00 uur vertrokken. In totaal waren we met 41 personen en 35 motoren, een geweldige opkomst!! De rit ging van Beringe langzaam richting de Maas. De torens van het Missiehuis in Steyl waren te zien, we passeerden de stuw in Belfeld en kasteel De Keverberg in Kessel, gebouwd op restanten van een burcht uit de 9de eeuw. Zo meanderden we met de Maas mee richting zuiden. Ook passeerden we de grootste binnenhaven van Nederland, Maasbracht. In Maasbracht ligt ook de tweede sluis op onze route, deze heeft met 11,85 meter het grootste verval van alle sluizen in Nederland.
Zo arriveerden we rond de klok van half een in Stevensweert waar we konden genieten van een heerlijke lunch. Stevensweert ligt samen met Ohé en Laak op een eiland dat door twee armen van de rivier de Maas gevormd wordt. De hoofdstroom van de Maas, waaraan Stevensweert ligt, vormt hier de natuurlijke markering van de grens met België en wordt daarom ook wel Grensmaas genoemd. Van hieruit ging de tocht verder naar het zuiden tot Obbicht. Vandaar weer terug en via Roosteren naar Maaseik, de grens over naar onze zuiderburen.
Langs de Maasplassen, rijdende onder een stralend zonnetje, kwamen we door het stadje Thorn, beter bekend als het “witte stadje” door zijn witte huizen in het centrum. In Thorn zijn we ook nog gestopt bij Kapel onder de Linden, gebouwd in 1673. Deze kapel is van binnen prachtig versierd maar omdat er een kerkdienst aan de gang was konden we niet binnen kijken.
Vervolgens hadden we een appel-eet-stop  bij de Houtsberg in Kelpen waar Beer een woordje namens de VRCC sprak en iedereen bedankte voor zijn/haar aanwezigheid. Ook sprak hij zijn hoop uit op een vervolg van de activiteiten van de VRCC.
In Beringe hebben we nog gezellig nagekletst en een gesproken over activiteiten die voor volgend jaar reeds op het programma staan en te organiseren ritten…..
Het was super om iedereen weer te zien en te spreken, samen te rijden door een mooi landschap en zo volop te genieten……..meer hoeft het niet te zijn!!!
Mensen, nogmaals bedankt voor jullie aanwezigheid en gezelschap en tot een volgende keer!

Jenneke

 

Klik op Foto