Ritje Kempen

Op deze, alweer 3e rit dit jaar, leidde Ludo ons op voortreffelijke wijze door de Belgische grensstreek en  de Antwerpse Kempen.  Bij het RV punt in Eersel arriveerden 6 Valkyries.  Eric, bonjour, had net een cursus Frans achter de rug voor zijn uitzending in den vreemde, Gerard en Jenneke waren er uiteraard bij en ook Stef was van de partij. Eigenlijk moest hij werken maar hij vond motorrijden vandaag toch een beter plan.  Logisch toch? Beer kwam met een Corbin zadel, waar hij voor het eerst op reed.
Na een kop koffie reden we binnendoor over bochtige weggetjes tussen de bossen en boerderijen in de omgeving van Mols,  Herentals,  Westerlo en Leopoldsburg.  De eerste pitstop was het schedelhof museum.  Dit privé-museum werd opgericht in 1980 en bevat een 700-tal schedels en skeletten van zoogdieren, vogels en reptielen uit alle werelddelen, van de schedel van de veldspitsmuis en hippo tot de olifant.  We waren de enige gasten en de gastvrouw vertelde o.a. dat de schedels werden kaalgevreten door een Afrikaanse kever in het donker bij een temperatuur van 37 graden. Die leverden geen half werk en leken wat op een Lieve Heers beestje, qua grootte. We werden door Ludo getrakteerd op een kop koffie, die voortreffelijk smaakte.
Het werd een aangename 17 graden en ’s middags brak zelfs de zon door.  Eric brak hier af en ging huiswaarts vanwege andere verplichtingen.  Ludo had nog 50 extra reserve kilometers in petto en hier werd door de overigen natuurlijk gebruik van gemaakt.
De tocht eindigde bij RC Motorparts, een reuzachtige HD-farm met bijbehorende winkel, bar en terras. Omstreeks half vijf namen we afscheid en reden naar huis.
Ik wil Ludo namens iedereen die heeft meegereden hartelijk danken voor zijn initiatief en inzet. Het was een mooie route op een mooie lentedag en we hebben een gezellige motordag gehad.
Tot ziens bij Bikers Best op 2e Paasdag of anders bij Joop  op 1 mei naar het motor museum.

Beer # 7609