Torquay – Meeting of Friends

 Van 12-14 september 2013 werd er door de VRCC UK een Treffen in Torquay georganiseerd. Deze prachtige locatie aan de kust in Devon, ook wel de Engelse Rivièra genoemd, is ook bekend omdat Agatha Christie hier heeft gewoond. Het Imperial Hotel met uizicht op de baai, was ook helemaal in de stijl van die tijd ingericht.
Cynthia en ik reden op dinsdag al aan naar Hoek van Holland en vlak voor Rotterdam kregen we met een flinke stortbui te maken. In Engeland was het gelukkig weer droog en op donderdagmiddag arriveerden we bij het Imperial Hotel. Bobbie stond al klaar om de slagboom te openen van de grote parkeergarage en ons hartelijk welkom te heten. We moesten meteen komen kijken naar de nieuwste, watergekoelde Harley Davidson Electra Glide “http://www.motorcycledaily.com/2013/08/harley-davidson-eases-the-faithful-into-liquid-cooling-for-2014/. Deze werd pas een dag later in de UK ‘officieel’ uitgebracht maar was door een dealer speciaal voor een paar uur naar het hotel gereden.
Ook Theo en Trees uit Noord Holland waren er al en langzamerhand werd het hotel ingenomen door bijna 200 Valk deelnemers en werd het een gezellige drukte en weerzien aan de bar. We kregen van Leita, Sue en Dianne bij het inchecken de gebruikelijke info en tickets. Er waren veel onderdelen en chromen accessoires meegenomen die er te koop werden aangeboden. ’s Avonds was er een buffet en disco. Bobbie had, zoals gebruikelijk, veel werk besteed aan de route en liet ons met een presentatie allerlei historische punten op de route zien, waar we langs zouden rijden. Het was heel gezellig en we lieten ons de pints met lager goed smaken. Ook Anthony & Lonny, Collin & Ingrid, Robert & Antoinette, Jos & Yvonne en Stefan waren inmiddels aangekomen.
De volgende morgen vertrokken een honderdtal 100 Valkyries gezamenlijk naar Dartmoor en de route bracht ons naar een afgelegen gebied waar een ‘maximum security’ gevangenis was gelegen. We bezochten het nabijgelegen museum en zagen dat deze gevangenis in de Napoleontische tijd was opgericht om Franse krijgsgevangenen onder te brengen http://www.dartmoor-prison.co.uk/index.html. We gebruikten de lunch in het ‘Two bridges’ hotel in een omgeving die doet denken aan de ‘Hound of the Baskerville’. Rond een uur of vier waren we terug in het hotel en werden de motoren door een aantal deelnemers gepoetst omdat die zouden deelnemen aan een ‘custom show’ aan de boulevard de volgende dag om geld op te halen voor een goed doel, het Devon Air Ambulace Trust fonds. Tijdens de schoonmaakbeurt werden TV interviews afgenomen door twee journalisten in opleiding, erg leuk om te doen. Die avond stond het diner geheel in het teken van Agatha Christie en iedereen had zich verkleed. Er was een wervelende cabaret show van Francis, een jongleerder en natuurlijk Pete ‘more danger’ met zijn zweep. Ook Sam gaf weer een paar mooie- en gevoelige songs ten gehore.
Omdat het prachtig weer was, besloten Stefan en ik om de zaterdag niet mee te doen met de show maar een ritje te maken door de omgeving. We hebben ons met zijn tweeën goed vermaakt op de talloze, praktisch uitgestorven slingerwegen met de bekende stenen muurtjes. Ik nam voor de lunch iets uit de buurt en de ‘Scottish egg’ met ‘ale chutney’ , een gehaktbal met een gekookt ei erin, smaakte bijzonder goed. Die avond was het ladies night en de dames hadden zich in avondkleding gestoken. Er werden allerlei prijzen weggegeven en verloot. Ik had het geluk een kosteloze accommodatie bij het hotel te winnen, waar volgend jaar Inzane 8 wordt gehouden. Na een bijzonder lekker diner werd er gedanst op muziek van een live band, ‘Thick as Thieves’ die covers uit de jaren 70 en 80 speelden. De volgende morgen namen we, moe maar zeer voldaan, afscheid en maakten nog een mooie tocht samen met Jack en JJ, waar we in Southampton bij John konden blijven slapen. Een aantal andere Benelux Valkers ging verder met Collin voor een weekje Noord Ierland.
Torquay 2013 was een bijzonder leuk en sfeervol Treffen op een plaats waar je anders niet snel terechtkomt. Wil je ook wel eens naar een internationaal VRCC Treffen? Schrijf je dan in voor Inzane 8, ook in de UK (slechts 90 km van de ferry naar Hull)

Beer # 7609