Dragons in the Alps


Inzane IX Frankrijk

In deze bijzonder warme en zonnige week van 5-7 juni , het zou in Nederland meer dan 30 graden worden, togen we met 24 Beneluxers naar Praz sur Arly. De reis bedroeg meer dan 900 km naar dit dorpje aan de voet van de Mont Blanc. Stefan, onze wegkapitein had halverwege een overnachting gepland in Le Grande Cascade. Dit was een bijzonder leuk hotelletje met een zonovergoten terras en we hebben er heerlijk gegeten en gedronken. De volgende dag arriveerden we in Praz. We werden er hartelijk ontvangen door onze Franse gastheren en natuurlijk was het ook een leuk weerzien met vele bekenden. Er waren 280 deelnemers aanwezig op 223 motoren. Nadat we een welkomstdrankje hadden genuttigd, geregistreerd, ingecheckt en een warme maaltijd hadden gegeten, werden we in een vergaderruimte getrakteerd op een welkomstshow in 4 talen met laptop animaties op een groot scherm. Het was een gezellige, geanimeerde avond. Pas toen de bar werd gesloten, merkte ik dat het bedtijd werd. Het zou vrijwel elke dag heet en zonnig zijn met steevast een bui rond een uur of 6 ’s middags. Op vrijdag waren er 4 verschillende routes door de Alpen uitgezet en we ontvingen een smakelijke lunchzak voor onderweg. Ik ben toen langs de gehele oever van het meer van Annecy gereden en later nog naar de Col de la Madeleine, bekend van de Tour de France. Daar had je op ca. 2000 meter hoogte een subliem uitzicht over het meer en de bergen. Het was heel leuk en bijzonder rijden door de vele (haarspeld) bochten die je overal in grote getale tegenkwam.
Mijn bochten techniek is weer met sprongen vooruitgegaan, LOL. Een enkele Fransman maakte er een sport van om er met grote snelheid doorheen te rijden. Niet zonder gevaar natuurlijk. Dat merkte ook onze Dirk. In een onoverzichtelijke bocht met wegwerkzaamheden werd hij ingehaald door een Franse biker op een custom Valkyrie. Deze klapte naast Dirk bovenop een wegversperring en ging natuurlijk onderuit, vlak voor zijn ogen. Valkyrie total loss en biker gelukkig geen ernstig letsel. ’s Avonds speelde er een Rockabilly band en de dansvloer was vanaf het begin af aan goed bezet. Op zaterdag was er natuurlijk de gezamenlijke rit van 170 km over slingerende bergweggetjes en passen met geweldige uitzichten over de bergen. Om de zoveel tijd werd er even gestopt om de marshallers gelegenheid te geven om weer voorop te komen. De warme lunch werd gecatered in een klein theater van een bergdorp en smaakte erg lekker. Vervolgens ging de stoet gezamenlijk weer naar Praz sur Arly, waar werd gestopt bij een terras.
Op de VRCC President meeting werd Fifi en zijn crew bedankt voor de goede organisatie en een voortreffelijk weekend. Ik kreeg de gelegenheid om Inzane X in Houffalize te promoten en in 2017 wordt het jaarlijkse Treffen in Duitsland gehouden. Verder hebben de Polen zich gereorganiseerd in 3 groepen en de Duitse Rep lichtte ons in over de embleem rechtszaken aldaar. Tenslotte beloofde Italië op termijn ook een Inzane te willen organiseren. s‘ Avonds volgde nog het officiële afscheid en ik kreeg de hamer mee naar huis. Dit Treffen werd gekenmerkt door prachtig weer, een geweldige omgeving en goede organisatie. Het heeft ons aan niets ontbroken en we hebben samen veel plezier gehad. Ik wil alle Benelux deelnemers bedanken voor hun deelname en hoop iedereen in 2016 weer te zien in Houffalize of eerder.

Beer # 7609

Geplaatst in Tourtochten