Austria Treffen – Loipersdorf

Van 21 tot 24 juni werd er in Loipersdorf, Oostenrijk een internationaal Treffen gehouden.Een prachtige locatie in de bergen vlakbij het drielandenpunt Oostenrijk, Hongarije en Slovenië en alleen maar zonneschijn. Drie dagen zwieren door de bergen met een uitstapje naar Slovenië en ‘s avonds feest en bikertalk. Daar moet je als Valkyrie Rider dus bij zijn, althans dat vonden in ieder geval meer dan 250 deelnemers. België en Nederland waren ook ruim vertegenwoordigd met Stefan, Beer, Ivo en Cella, Ronnie en Dita, Stuccie en Debbie, Dirk en Josette, Eric en natuurlijk Jos en Yvonne, Hans, Gerard en Jenneke, Ludo en Romy, Anthony en Lonny, Colin en Ingrid, Cedric en Hilde en Harry met Anita, Kris en Hans en Sien. Meer dan uitstekend gezelschap mag ik wel zeggen. Ik vertrok een vijftal dagen eerder onder leiding van Stefan, Gerard en Jenneke en een bijzonder goed ingereden gezelschap uit de omgeving van Beringe (Noot: met de grootste Valkyrie dichtheid per inwoner). We maakten de eerste dag een flinke sprong naar het zuiden. Om 9 uur ‘s ochtends waren we al in Karlsruhe over de Autobahn en vervolgens over de Schwabische secundaire wegen naar Oostenrijk. Bij de eerste overnachting hadden we zo een dikke 800 km geklokt. In Oostenrijk namen we 5 van de mooiste passen, ik denk dat we wel 900 haarspeldbochten gehad hebben, LOL. Via Bolzano ging het verder door de zuidkant van de Italiaanse Alpen en noord van Venetië naar Slovenië. Een geweldig gebied om motor te rijden. Uitstekende wegen, heel afwisselend, bergachtig en schitterende natuur zonder veel drukte op de weg. Dat hebben we natuurlijk ook naar hartenlust gedaan. Daarna sloten we ons in Beieren weer aan bij de andere Inzane-gangers uit de Benelux en togen met zijn allen naar Loipersdorf. Daar werden we welkom geheten door Gunni en Petra maar natuurlijk ook door Einstein en Christine.
Er was aan alles gedacht en de motoren konden mooi in een overdekte parkeerplaats worden weggezet. Het was buitengewoon fraai om zoveel verschillende Valkyries weer bij elkaar te zien. De ene nog mooier dan de andere. Sommigen geheel customized en alles zag eruit aks nieuw. Een knap staaltje werk van Honda voor motoren van bijna 20 jaar oud. Uw dagboekanier kreeg hier echter een enorme kiespijn en ging met een lading Paracetamol vroeg naar bed. Voor deze jongen helaas geen party time. De volgende dag maakten we met zijn allen weer een hele mooie rit achter Stef, onze Roadmaster aan en op zaterdag was er natuurlijk de gezamenlijke tocht met alle deelnemers tegelijk.
We gebruikten de lunch in een gelegenheid waar je alleen schuin tegen een helling kon parkeren. Dat gaf wel de nodige consternatie, LOL. Vooral als het met veel stilstaan en optrekken met de hellingproef gepaard gaat. Op zaterdag avond was er de gebruikelijke afscheidsceremonie en prijsuitreiking en de volgende dag reden we met een grote groep weer huiswaarts met een overnachting in Duitsland. Ik heb een geweldige motorvakantie door de bergen gehad met hele gezellige avonden in uitstekend gezelschap. Volgend jaar naar Italië, vast en zeker.
Beer # 7609

 

Klik op foto