Austria Treffen – Schlogen

Van 19 tot 22 augustus 2010 werd in Hotel Donauschlingen in Schlögen het 10 jarig bestaan van VRCC Austria gevierd met een Treffen. In deze periode heeft Oostenrijk 9 Treffens georganiseerd.
Er waren 270 VRCC deelnemers uit Italië, Polen, Wales/UK, Tsjechië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk Duitsland, Nederland en België met 160 motoren, waaronder 115 Valkyries/F6C.  Het is altijd leuk om te zien hoe alle Valkyries van elkaar verschillen en wat voor accessoires, custom paints, etc  zijn aangebracht.  Ideaal om ideeën op te doen. Op woensdag arriveerden er al zo’n 50 bikers. Het hotel was schitterend gelegen aan een lus in de Donau en werd voornamelijk bezocht door fietsers en massage- en kür klanten. Aan deze rust zou weldra een einde komen. We werden hartelijk ontvangen door Peter en Christine, die alles tot in de perfectie hadden geregeld. Na een smakelijke maaltijd togen we naar de bar, waar natuurlijk iedereen aanwezig was en het was een hartelijk- en luidruchtig weerzien van vele bekenden. De organisatie had een drietal routes uitgezet in Oostenrijk en Tsjechië van 150 tot 350 km, die iedereen individueel of in groepen kon rijden. Het rollende, enigszins heuvelachtige terrein was voorzien van vele panoramische routes. Zowel de doorgaande- als secundaire wegen hadden een groot slinger- en bochtgehalte, wat ideaal was om te rijden. Op donderdag was iedereen aanwezig en na de gezamenlijke maaltijd werd het wederom heel gezellig aan de bar. Naast Gerard en Jenneke, waren ook Stefan, Henny en Janni, Eric, Robert, Yvonne en Beer en Cynthia aanwezig. Na de volgende dag weer een flinke rit te hebben gereden, was er een uitgebreid buffet met toespraken en de avond werd voortgezet op de dansvloer met live muziek van de lokale groep Waxdraht. Na een aantal covers te hebben gespeeld, ontpopte deze avond zich tot een wild Tiroler feest met de nodige dirndl jurkjes en lederhosen. Ook het hotelpersoneel had plezier in de welkome afleiding en deed na sluitingstijd volop mee en hadden grote lol, niet op de laatste plaats door consumptie van een aantal Jägermeisters. Iemand had een gitaar bij zich en om 4 uur ’s morgens deed Stefan als laatste het licht uit; hij zat op zijn praatstoel.
Op zaterdag was er met alle motoren een tocht van ca. 120 km. in de omgeving van Linz. Een prachtig gezicht natuurlijk, zo’n stoet van enkele kilometers alleen maar Valkyries. Er werd onderweg geluncht met alweer een zeer uitgebreid buffet en de nodige Oostenrijkse zomerdrankjes.
In het hotel was onze sponsor, http://www.valkyrieparts.de  aanwezig met  een aantal artikelen en er konden shirts worden geborduurd met emblemen. Op zaterdagavond werd er nödel geserveerd. Nödelsoep, nödel hoofdmaaltijd en nödel dessert. Op de muziek van een uitstekende disco zat er daarna weer snel de stemming in en er werd zelfs geprobeerd een burnout te maken op de dansvloer. Gelukkig- of helaas, ’t is maar hoe je er tegen aan kijkt, ging dit binnen niet door en werden er verschillende burnouts op de parkeerplaats gemaakt. Hier werd ook het hotelpersoneel getrakteerd op een ritje met de Valkyrie en zij waren zichtbaar onder de indruk. De vele motoren met led verlichting verhoogden daarbij de sfeer. Onnodig te zeggen, dat het daarna nog heel laat en erg gezellig werd. Op zondag werd er afscheid genomen en na een lange file en enkele stortbuien te hebben getrotseerd, gingen we na een lekker etentje bij Stefans favoriete restaurant uit elkaar en  kwamen we moe maar voldaan weer thuis.  Het Austria 2010 Treffen werd gekenmerkt door een prima, ongedwongen sfeer, uitstekend hotel met enthousiaste medewerking van het personeel, mooi weer (30 graden in de zon), prachtige tour mogelijkheden en een geweldige organisatie.  Wil je ook wel eens naar een internationaal Treffen met alleen maar Valkyries, schrijf dan gewoon in op een van de Treffens op deze website.  De accommodatie is altijd goed geregeld en de sfeer uitstekend.  Doen dus!
Beer # 7609