Elf Steden Tocht

De gastvrijheid, sfeer en gezelligheid begint bij huize Lepes na een vijftal jaren inmiddels een traditie te worden. En dat was deze keer natuurlijk ook zo. Toen Janni en ik op zaterdag op de Doalhof in Gorredijk arriveerden ( we konden blijven slapen), werden we hartelijk verwelkomd en zaten Ralf en Andrea, Claus, Petra en Reiner al in de tuin aan het bier. Het was heerlijk weer: helder, volop zon en achterin de twintig graden. Nadat we werden getrakteerd op een lekkere chili , nacho’s en punch, hebben we er nog een lange en gezellige avond van gemaakt. De volgende dag reden we om 09:00 naar McDonald’s om de overige deelnemers te begroeten. Het was een gezellig weerzien met totaal 27 bikers, waaronder Frans en Patricia, Rijk, Hans Huijbers uit Best, Leon, Arie, Ronnie en Dita, Frank en Monique uit Zeeuws Vlaanderen, Robert, Temmo, Fee en John.
Omdat er op dat moment net een buitje passeerde, hebben we nog even gewacht tot het droog was. Onze Duitse vrienden besloten niet mee te rijden. Het zou die middag in Duitsland aardig spoken op weg naar huis (onweer) en zij namen het zekere voor het onzekere. De Stedenroute van ca. 200km leidde ons over de Hegedijk waarbij we aanvankelijk grofweg de Sneekervaart volgden. Het was een prachtige route en een plezier om te rijden. Mooie slingerende dijkjes met landelijke vergezichten, afgewisseld door pittoreske Friese havenplaatsjes. En in Friesland wordt zowaar nog gezwaaid naar motorrijders.Vanaf Sneek ging het zuidwaarts langs het Slotermeer naar Stavoren en vervolgens via o.a. de Heidenskipsterdijk naar Harlingen. Het weer was intussen ook opgeklaard en er stak, hoe kan het ook anders in Friesland, een stevige wind op. Via Franeker en Marsum besloot Ivo ons mee te nemen naar de Marktplaats in het centrum van Leeuwarden.
Cella, die als ‘tailchaser’ had gereden, had inmiddels de groep verlaten om te zorgen dat de BBQ in Gorredijk klaarstond. Daar lieten we ons al het lekkers goed smaken. De tafels waren voorzien van een zeer uitgebreid- en heerlijk assortiment aan salades, fruit en vlees. Geweldig gedaan, Cella. Ivo zorgde, met passend biker schort, voor een gestage aanvoer van klaargemaakt vlees. Na de BBQ reden Janni en ik huiswaarts en rond middernacht kwam ik, moe maar voldaan, weer thuis. Ik wil Ivo en Cella namens alle deelnemers hartelijk danken voor deze geweldige dag (zeg maar gerust weekend) waarbij zij zich kosten noch moeite hebben gespaard om het ons naar de zin te maken. Super gewoon. We hebben allemaal genoten van een mooie tocht, heerlijk gegeten en een gezellige Valkyrie dag gehad.

Beer # 7609

 

Klik op foto