Germany Treffen – Suhl

Op 15-18 juni 2017 werd Inzane XI in Suhl, Duitsland gehouden. Deze jaarlijkse bijeenkomst van Europese Valkrijders was tot op heden de grootste met een aantal deelnemers van meer dan 400.
En voor de eerste keer zelfs groter dan hetzelfde evenement in de USA. Dat hadden we mede te danken aan de bijzonder lage inschrijfkosten en natuurlijk de grote Duitse opkomst, die een thuiswedstrijd speelden en in grote getale hadden ingeschreven. Zij het met een klein trailerpark aan aanhangwagens, LOL. Ook de Benelux deelname liet zich niet onbetuigd met meer dan 15 deelnemers. Ik had een rendez-vous afgesproken met Meks en we reden vervolgens naar de boerderij van Hans en Monique aan de Maas, waar we een lekker kopje koffie kregen en Ludo & Remy al aanwezig waren. Ik heb natuurlijk nog even de gitaarcollectie en studio van Monique bewonderd. Een hele verzameling Fenders en Gibsons, WOW. Geen half werk en daar krijgen we vast nog meer van te horen. Het weer was voortreffelijk en zou dat het hele weekend blijven. Onder leiding van Ludo legden we een kleine 500 km af naar een Burger King langs de A4, zo’n 50 km voor Suhl om samen met andere Benelux rijders verder te rijden. Harry en Anita ( we krijgen vast weer een mooie Postema/Talma filmproductie te zien), Ivo en Cella, Ronnie en Dita, Dirk en Josette, Frank en Monique, Gerwin, Anthony en Lonny, Dirk, Robert en Jeanette en Cedric en Hilde waren erbij. Later zouden Stefan en Gerard en Jenneke nog aankomen, zij waren via de Dolomieten gekomen. En natuurlijk Colin en Ingrid. We werden hartelijk welkom geheten op de, al behoorlijk volle parkeerplaats die voor ons was gereserveerd. Het hotel was geweldig gelegen op de top van een heuvel en de kamers boden een mooi uitzicht op de honderden Valks. Het was al een drukte van jewelste. Onze Duitse gastheren hadden in dit 4 sterren hotel een scherp arrangement geregeld van € 185,- pp voor 3 overnachtingen incl. gratis drank gedurende de maaltijden. En het heeft ons aan werkelijk niets ontbroken. Het was natuurlijk een heel gezellig weerzien met andere Riders uit heel Europa en een lust om de motoren te bekijken. Je kon er voor een gereduceerde prijs nieuwe V-snaren en/of trigger wheels laten monteren. ‘s Avonds konden we genieten van een uitgebreid buffet diner, werden er toespraken gehouden en was er een DJ. Ik kwam er ook F6gal (Connie Hammond) tegen, de Amerikaanse VRCC President, die was overgevlogen en bij Andy had gelogeerd.
De volgende dag reden we individuele ritten, dwz we reden met een groepje van ca. 10 motoren achter onze Roadmaster Stef aan, die ons weer feilloos de mooiste plekjes van de omgeving liet zien. Het Thüringer Wald is een geweldige streek om motor te rijden. Door de heuvelachtige- en bosrijke omgeving in dit voormalig Oost Duitse gedeelte, liepen slingerende wegen waar je in een lekker tempo overheen kon rijden. Je passeerde hier en daar slaperige dorpjes waar je niet werd gehinderd door stoplichten, drempels en andere obstakels. We gebruikten de lunch in een motor Gasthof met uitzicht op een van de stuwmeren. Na een fijne rit en goede maaltijd, trad er die avond een cover band op. Tussendoor was er nog een Chapter vergadering, waarbij werd bekendgemaakt dat de volgende Inzane in Oostenrijk (Graz) zou plaatsvinden. Op zaterdag reden alle, ruim 350 Valkyries samen een route van ca. 150 km, onderbroken door een lunch op een boerderij.
Die avond was er een afscheidsceremonie met DJ en kregen alle Chapters een aandenken. Op zondagmorgen namen we na het ontbijt afscheid en keerden huiswaarts. Het elfde EU Valkyrie Treffen in Suhl werd gekenmerkt door een buitengewoon hoge opkomst, goede sfeer, een voortreffelijk hotel en een prachtige omgeving om te rijden. En daar draait het natuurlijk om.

Beer # 7609

 

Klik op foto