Meeting of Friends – Wales

Van 10-12 september werd er in Aberporth, Wales een Treffen door de VRCC UK gehouden, waar Gerard & Jenneke, Ronny & Jose, Stef, Beer & Cynthia en Martien aan hebben deelgenomen.
Op donderdag werd er ingecheckt en het was natuurlijk een hartelijk weerzien met de overige, in totaal 68 deelnemers. Ook Thomas en Barbara (D) en Bjørn Overlund (No) waren van de partij.  De Engelsen hadden in Hotel Pennralt gezorgd dat het ons aan niets ontbrak en de VRCC was de enige gast. Het weer was gedurende het hele Treffen uitzonderlijk goed voor de tijd van het jaar, 25 graden en zonneschijn. Op vrijdag togen we dan ook al vroeg op weg voor een 150 mijl lange tocht door het schilderachtige landschap van Wales, kleine boerderijtjes en dorpjes zoals Llanybydder, bekend om zijn paardenveilingen. We reden verder door de heuvels naar de Dolaucothi goudmijnen, daterend uit de Romeinse tijd naar Ystrad Fin, waar Twm Shon Cati, een soort ‘Robin Hood’ uit Wales zich placht te verbergen. Er werd een tussenstop gemaakt bij de stuwdam in Llyn Brianne. Bij laagwaterstand zijn nog resten van enige woonhuizen te zien. Iemand had er bij wijze van grap een bord “Te koop’ neergezet. Verder ging het over ‘Old Drovers path’ naar Abergwesyn, een van de mooiste wegen in Wales. We hebben een lunch gehad in Llanafan-Fawr, waar volgens overleveringen seriemoorden, wonderen en hekserij hebben plaatsgevonden. Na een gezellige maaltijd ging het door naar de ‘Elan Valley’, die voor altijd in het geheugen gegrift blijft, zo mooi. Hier werden de Valhalla Voyage bekers door Stef overgedragen aan Bobbievalk. Bij Pontrhydfendigaid zagen we een ruïne van de Cisterciënzer abdij ‘Strata Florida’ uit 1164, betrokken bij talloze oorlogen tussen Wales en Engeland. Na deze lange, maar super mooie tocht werd het een gezellige avond in het hotel met vele oude en nieuwe vrienden. Als smaakmaker had BV iedereen foto’s laten opsturen tussen de 5 en 10 jaar oud en we kregen twee dagen de tijd om te raden wie erop stond.
Op zaterdag werd er een tocht gereden langs de kust van de Ierse Zee, waar in 1797 bij Carreg Wastad de laatste, overigens mislukte  invasie van Engeland plaatsvond door de Fransen. Er werd een pitstop gemaakt in Porthgain, bekend om zijn granietmijn. Daar voegden een aantal Ieren, waaronder Collin zich bij het gezelschap. Zij kwamen net terug van het continent en zouden het Treffen verder bijwonen. Na de rustpauze ging het verder naar de stad St Davis met zijn kathedraal en bisschopspaleis uit de 12e eeuw. De lunch werd genuttigd in de Tavern Sinc in Rosebush, een antiek spoorweghotelletje uit 1876. Nadat we in de ‘Preselly Range’ Mynachlog-Ddu hadden bezocht, waar de kleine stenen van Stonehenge vandaan zijn gehaald en door Cardigan zijn gereden met zijn kasteel dat destijds regelmatig in handen van de Vikings en Welshmen viel, kwamen we weer in het hotel aan.
Nu dat de Ieren erbij waren, was het gezelschap compleet en barstte er ’s avonds weer een typisch Engelse avond los. Iedereen had voor het diner een pruik opgezet, wat natuurlijk voor veel hilariteit en mooie plaatjes zorgde. Buiten was er een defilé met drie bikers in adamskostuum, die de stemming nog verder verhoogden. De uitreiking van de fotowinnaars en beste pruik werd op een bijzonder komische manier aan elkaar gepraat. Omdat de NL/BE delegatie stiekem een fotootje hadden genomen van de antwoorden, haalden zij de meeste punten en sleepten daardoor de hoofdprijs, een fles whisky in de wacht. De uitreikingceremonie werd aangenaam onderbroken door Gerard en Stef, die verkleed als omaatjes een hilarische striptease act ten tonele gaven. Het gezelschap mocht verder over de pruiken stemmen van de lelijkste vent en meest sexy vrouw. Onnodig te vertellen dat het daarna onder muzikale begeleiding van diskjockey BV, dans, pruiken en de nodige biertjes een super avond is geworden. Op zondag werd er afscheid genomen en keerde iedereen huiswaarts.
Het Treffen is een geweldige belevenis geweest, gekenmerkt door mooi weer, prachtige ritten met de nodige bezienswaardigheden en ouderwets gezellige ‘Engelse’avonden, naadloos aan elkaar georganiseerd door BV en zijn kompanen. Op de terugweg heeft zich een incident voorgedaan waarbij Gerard een klapband kreeg en langs de vangrail van de snelweg van Calais is geschoven. Gelukkig wist hij zijn motor overeind te houden en is er zonder kleerscheuren met lichte schade vanaf gekomen.
Beer # 7609

 

Klik op Foto