Midzomer Meeting

Deze zondag werden we met een aantal Valkyrie Riders getrakteerd op een dagje onvervalste Friese gastvrijheid en hartelijkheid. Ik reed om 06:30 naar Ivo en Cella in Gorredijk om deel te nemen aan de Midzomer Meeting . Het was droog weer met een lekkere temperatuur van 20 graden dus ik kon lekker opschieten. Na een kop koffie bij Ivo reden we naar HPS motoren in Hoornsterzwaag. In een verbouwde boerderij ontmoetten we Pieter en Loes Hessels. Pieter produceert bouwkranen en heeft een uit de hand gelopen motorhobby die is uitgelopen op een Yamaha TDM en TDX dealership en onderhoud werkplaats. Bovendien sponsort hij een aantal racemotoren. Naast deze race motoren stonden er ook een aantal andere modellen. Omdat haar motor kapot was, kreeg Cella spontaan een TDM van de zaak aangeboden voor de rit. Zeg nou zelf, dat maak je toch niet vaak mee. Ronnie en Dita waren er ook al, samen met Ludo en Romy. Zij hadden de avond ervoor in Assen bij Ronnie overnacht. Ook Claude uit Zeeland was aanwezig. Bravo, Claude. We werden getrakteerd op koffie met appelgebak en er heerste een uitstekende sfeer. Samen met een 50-tal andere motoren werden we in 4 groepen opgedeeld. Afhankelijk of je een knie zo nu en dan tegen de grond wilde zetten of lekker rustig toeren. Ivo reed bij ons voorop en er was een mooie route van 167 km uitgezet . Vanaf Hoornsterzwaag reden we door een bosrijke omgeving langs de Appelschaatsertvaart naar Akkrum om in de gezellige binnenstad iets te nuttigen bij het eetcafé ‘de Cleef’ aan het water. Romy vroeg aan ons wie er hield van pijpen en na enige hilariteit bleek, dat ze doelde op een winkel ernaast waar honderden pijpen van allerlei makelij stonden geëtaleerd."' 

Na de koffiestop reden we verder en moesten een paar keer stoppen voor een openstaande brug want het vaarseizoen was natuurlijk ook in volle gang. Via Opsterland over kanaaldijkjes naar de Veenhoop en het Nieuwe Diep naar Feansterdijk. Vervolgens naar het Noorden met een grote boog om de Wijde Ee en het Nationaal Park de Alde Faenen om te lunchen bij Ma Kelly’s muziek café in Frieschepalen. Tijdens de lunch trok er een buitje over ons heen; dat was dus perfect getimed. Toen we weer vertrokken was het droog maar er bleef een café racer van onze groep staan zonder brandstof. Toen dit was opgelost, hij werd door een andere motorrijder naar een pomp getrokken, besloten we in verband met de tijd rechtstreeks terug te rijden naar HPS. We lieten daarna de motoren achter bij Ivo thuis en gingen met de auto en een BOB (dank je wel Cella) verder. Ik kocht er een T-shirt om een racer te sponseren die dit jaar de TT Isle of Man wilde gaan rijden met een EBR 1190 RX Superbike – IRRC . Machtig mooi om te horen wat er allemaal aan was gedaan. Ondertussen stond er een BBQ klaar en was er gratis drank. Er was in het voorprogramma een optreden van de Rockabilly band ‘Tess and her Highway Patrol’. Heerlijke muziek waar je niet stil bij kon blijven zitten.Tijdens het wisselen van instrumentarium op het podium van de daaropvolgende formatie ‘Cry Wolf Blues Band’, konden we krukas werpen, tandwiel gooien en oefenen op de kneedownplee. Met name Ludo ontpopte zich als kampioen krukaswerpen met een evenaring van het record. De sfeer was uitstekend en de aanwezigen vermaakten zich opperbest. Er zat ook een stel bij, waarvan de man compleet was uitgedost in Beiers ornaat. Met lederhosen, bergschoenen, jagerpetje en bijbehorende baard met krulsnor. Veel praten of bewegen deed hij helaas niet. Zij hadden waarschijnlijk meegedaan met de wandeltocht die dag. Rond een uur of tien speelde de band het laatste nummer en heeft Romy nog meegeholpen met tafels opruimen. We vertrokken als laatste en namen hartelijk afscheid van Pieter. Daarna hebben we bij Ivo en Cella nog wat gedronken en nagepraat.

Het was een hele gezellige dag geweest, we hadden lekker gereden, veel plezier gehad en namen ons voor om volgend jaar beslist (en hopelijk in grotere getale) terug te komen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klik op foto