Najaarsrit Veluwe

Op deze zonnige 1 september hadden we ons verzameld bij McDonalds langs de A1 in Apeldoorn voor een tocht door de Veluwe die door Leon was georganiseerd.  Er waren 12 bikers op afgekomen en het was een gezellig weerzien en imposante rij met Valks. Iedereen had er duidelijk zin in, zo na de vakantie. Naast Leon waren Herm en Wilma, Ivo, Robert, Joop, Henny, Rijk, Beer en Stefan van de partij. Verder hebben we kennis kunnen maken met Balou (je herkent zijn Valk meteen aan een Canadees plaatje met Grizzly en Moose in een kano) en Henk, beiden op Interstates die eveneens op het ritje waren afgekomen.
Na een korte uiteenzetting van Leon reden we binnen enkele ogenblikken over een slingerweggetje langs de A1 richting Hoendeloo en verder door de Veluwe naar Soeren, Kootwijk en Stroe/Garderen. De route was met zorg gekozen en we kwamen nauwelijks verkeer en dagjesmensen tegen. Een prachtige omgeving om doorheen te rijden natuurlijk met veel bossen en heide die in volle bloei stond, hier en daar afgewisseld met een boerderij of landhuis.  Na ca. 75 km te hebben genoten van de natuur, allerlei achterafwegen en het mooie weer, deden we een terrasje ‘De Zwarte Boer’ in de buurt van Ermelo aan voor de lunch. Na een smakelijke kop koffie met gebak reden we verder naar de Ijsseldijk om deze grotendeels af te rijden. Het was helemaal niet druk en we konden lekker opschieten.  Na onderweg wederom een terrasje aan de rivier te hebben aangedaan, ging het verder richting Doesburg en Rheden om vervolgens bij het Nationaal Park Veluwezoom op de Posbank waar we het Ijsseldal en een gedeelte van de Achterhoek konden overzien. Na wat gedronken te hebben bij het theehuis, vetrokken we weer huiswaarts.
Het was een voortreffelijk motordag geweest. Mooi weer, leuke wegen, veel natuurschoon en goed gezelschap. Ik wil dan ook namens alle deelnemers Leon hartelijk bedanken voor dit mooie en goed georganiseerde ritje. Iedereen heeft ervan genoten en de Valkyrie heeft weer veel bekijks gehad. En daar gaat het natuurlijk om. Deze prachtige motor hoort op de weg thuis en niet in de garage of internet.
Beer # 7609

 
 
 
 
 
 
 
 
Klik op foto