Ritje Salland

Na een frisse start van de dag, zeg maar gerust ZEEER frisse start, verzamelden we ons bij het Motor Museum in Raalte voor een ritje door Salland (Overijssel).
Ik had met Stefan, Gerard en Jenneke een RV afgesproken op de parkeerplaats Meilanden aan de A50. Deze bestond echter niet meer en ook de borden waren weggehaald. Het was nog vroeg dus reed ik door tot ik er bij de Slenk achter kwam dat ik nu toch wel te ver was. Omgedraaid om weer naar de parkeerplaats te zoeken en jawel, ik kwam de anderen tegen in tegenovergestelde richting op de snelweg. Uiteindelijk troffen we elkaar. In Raalte aangekomen waren Robert, Joop en Jan al gearriveerd. Joop had de laatste versie van zijn benzinemeter bij zich (althans de aansturing ervan met de printplaat) en het was een knap staaltje werk. De test ervan tijdens de rit daarna verliep ook geheel naar wens.  Na een lekkere kop koffie met appeltaart reden we een groot stuk van de Salland route af. De zon was intussen door de grondmist heen gebroken en het werd stralend en warm weer. De route voerde hoofdzakelijk over B wegen door het prachtige Salland, kleine weggetjes met de mooiste boerderijen en landschappen en gaat via Ommen, Lutterberg richting Bronkhorst (Gld) vandaar weer terug via Lochem, de Holterberg, Nijverdal en  Den Ham. We hebben het bijgehouden en het langste rechte stuk weg dat we hadden gereden was 400m. Een aardig en zeer fraai bochten ritje dus; perfect voor de motor. De route zal nog veel mooier zijn als alle bomen in blad staan. Echt een aanbeveling waard. Op de Holterberg stopten we voor een lekkere lunch en gingen daarna weer enroute. Na een groot gedeelte van de route te hebben gereden, kwamen we om 15:00 weer terug bij de Tulip Inn in Raalte. We hebben daar nog lekker even in de  zon op een terrasje gezeten en een leuk gesprek gehad met de hotelmanager, die bij ons kwam zitten. Omdat we maar geen genoeg kregen van Overijssel en het fantastisch weer, heeft Henny ons op de terugweg nog een Paasvuur in aanbouw laten zien. We hadden intussen afscheid genomen van Robert, Joop en Jan. Omdat hij uit die streek vandaan komt, wist Henny te vertellen dat het een traditie was geworden dat iedere generatie een hoger Paasvuur wilde bouwen. Ditmaal moest er 35 meter hoogte worden gehaald.  Dat lijkt op papier misschien niet veel maar als je ervoor staat, is het een gigantisch bouwwerk van afvalhout uit de omringende bossen. De laatste meters werden vlak voor 8 april opgebouwd omdat anders het Paasvuur door zijn eigen gewicht telkens zou inzakken. Na een mooie rit a l’improviste van Henny en nog een terrasje, namen we afscheid en keerden huiswaarts.
Robert, dankzij jouw organisatie- en navigatie talenten  kan ik gerust stellen dat iedereen heeft genoten van deze mooie rit met stralend, warm weer. En natuurlijk ook door de mooie rit terug van Henny. Hartelijk dank namens de deelnemers en zeker een herhaling waard.

Beer # 7609