Chatweekend 2 ‘ The return’

Van 18-21 juni 2009 werd door Gerard/Jenneke en Stef/ Linda in Houffalize een Treffen met een 20-tal Engelsen georganiseerd. Ik moet natuurlijk eigenlijk Welshmen zeggen, want het gros van de gasten kwam uit Wales. Bobbievalk was er natuurlijk bij, en ook Steve B met Glynis en Tony met Dianne en Gerry.
Op donderdag werden de 20 Engelse Bikers op hartelijke- en gepaste wijze ontvangen. Met name de compleet verbouwde Valk van John B was natuurlijk een blikvanger. Zijn ‘blower’ verbruikte wel het driedubbele aan brandstof en hij had zijn tank daarop aangepast. Daarna werd het een gezellig samenzijn met bekende en onbekende gasten. Ook Henny en Janni en Eric waren er natuurlijk bij.
Op vrijdag zijn we na een stevig ontbijt met de hele groep vertrokken richting La Roche-en-Ardenne. Een stadje met niet alleen een oorlogsmuseum en kasteelruïne, maar zelfs een heus ham(jambon)-museum. In La Roche werd de groep dan ook in tweeën gesplitst. Een groep heeft allereerst een rondleiding gehad door een echte Ardense slagerij. Er werd door de slager zelf uit de doeken gedaan hoe de echte Ardenner ham werd gemaakt. De andere groep bezocht intussen het oorlogsmuseum. In het oorlogsmuseum van La Roche-en-Ardenne is te zien dat de stad tijdens de tweede wereldoorlog volledig werd platgebombardeerd.  Om 12 uur hebben we een gezamenlijke lunch gehad bij de slager en konden we de Ardenner ham dan ook gaan proeven. ‘s Middags zijn we met de hele groep naar Bastogne gereden, vooral bekend geworden door de slag om de Ardennen in december 1944. Een bezoek aan het Amerikaanse oorlogsmonument “Mardasson” lag voor de hand. Hier hebben we ook een groepsfoto gemaakt.
Na dit bezoek zijn we met de hele groep doorgereden naar Achouffe waar we getooid met rode kaboutermutsen een rondleiding hebben gekregen door de bierbrouwerij. Ook hebben we op een andere locatie van de brouwerij kunnen zien hoe de flessen bier werden afgevuld. Natuurlijk was er daarna ook gelegenheid om ons te laven aan een groot glas La Chouffe bier. Dat bier dat, ondanks die rare kabouter, heel erg lekker is.
Teruggekomen in het hotel was er volop gelegenheid om bij te kletsen. Na de gezamenlijke maaltijd had de organisatie van het tweede Chatweekend nog wat in petto: Een speurtocht door Houffalize met als einddoel de Panther-tank. Deze wordt beschouwd als de beste tank die Duitsland tijdens de oorlogsjaren bouwde. Hier stonden Gerard en Stef  zowaar in militaire kleding de groep op te wachten met een alcoholische versnapering en een aandenken aan dit weekend. Aangekomen in het hotel hebben we nog kunnen genieten van de evenwichtskunsten van Beer, die vrijdag was langsgekomen net zoals Ronny en José.
Zaterdag hadden we een rondrit gemaakt door de Ardennen met roadmaster Stef voorop. We hebben grotendeels de Ourthal-route gevolgd. Een prachtige route door het gebied van de gelijknamige rivier. Na de gezamenlijke maaltijd hebben we er nog een gezellige avond van gemaakt met disjockey en baby-act. Al met al een gezellig, gemoedelijk weekend met bekende en nieuwe vrienden. Dit Treffen wordt natuurlijk vervolgd, en wel op 10-12 september in Aberporth in West Wales.  ‘Be there or be square’

Gerard

Geplaatst in Tourtochten