Wales Meeting – Llangollen

Op donderdag 27 juli vertrokken wij, Hanne, Stef, Gerard en Jenneke onder een stralend zonnetje op weg naar Wales waar de Meeting of Friends met de passende titel “The Olympic Event” plaats zou gaan vinden. Om 19.00 uur sjorden we onze motoren goed vast voor de tocht overzee. Omdat het prachtig weer was hebben we de afvaart richting Hull vanaf het sundeck bekeken. Colin en Ingrid waren er ook al en al gauw werden er onder het genot van een biertje en rosé verhalen opgehaald van eerdere treffens en meetings.
Op donderdag reden we rond 8 uur ’s-morgens van de boot af en na een heerlijk broodje “bacon and eggs” in de buitenlucht zijn we met z’n zessen via binnenwegen naar Llangollen gereden. Het weer was prachtig, volop zon. Aangekomen in hotel Bryn Howel werden we hartelijk welkom geheten door Bobbievalk en onze andere Engelse vrienden. Die avond was er een gezellige avond in de bar en werd er een DVD getoond met foto’s van het treffen in Tsjechië en van de Meeting of Friends 2011.
Op vrijdag was er de mogelijkheid om met Bobbievalk mee te rijden naar een RAF-museum in Gosford. Er was ook de mogelijkheid zelf een trip te maken door de prachtige omgeving,waarvan wij dankbaar gebruik maakten.
’s-Avonds was het hippy-night en al bij het heerlijke diner had iedereen zich op en top verkleed. Het was af en toe moeilijk om te zien wie er onder die pruik of grote hoed schuil ging. Na het diner hebben we daarna nog tot in de late uurtjes met iedereen gepraat en volop gedanst op de muziek van de disjockey.
Op zaterdag was er een gezamenlijke rit. Bobbievalk reed voorop en onze jongens Hanne, Stef en Gerard waren marchall en zorgden ervoor dat de hele groep veilig de route kon rijden. De route ging via de Horseshoepass en Bwich Penbrarras naar Llangernyw waar we konden genieten van een overheerlijke lunch. Na de lunch reden we weer via een prachtige route terug naar het hotel.
Het thema van deze avond was posh en er werd van de dames verwacht dat ze zich flink uitgedost hadden. Dit was dan ook wel te zien bij het diner, iedereen zag prachtig uit. Na het heerlijke diner was het tijd voor de raffle, er waren verschillende prachtige prijzen te winnen. De opbrengst van deze tombola ging naar een goed doel. Colin en Ingrid hadden geluk want zij wonnen een gratis verblijf voor Inzane 2014. Hanne, Stef en Gerard werden bedankt voor het marchallen en kregen een mooi aandenken. Daarna was het nog lang gezellig in de bar.
Op zondag was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van vele oude maar ook vele nieuwe vrienden. De Meeting of Friends 2012 werd gekenmerkt door de gezellige sfeer, de hartelijkheid en de prachtige ritten onder een stralend zonnetje door het mooie landschap. We kunnen ons daarom al gaan verheugen op de meeting in Torquay op 12, 13 en 14 september 2013.
Jenneke

 

Klik op foto