Wales Meeting – Llangollen

Naar deze meeting van 8 t/m 10 september vanwege het 10 jarige bestaan van VRCC Wales vertrokken maar liefst 13 Benelux leden.  Op woensdag troffen we Stefan, Gerard en Jenneke en andere Gerard bij de Lucht op de A2 en later op de A15 Henny en Janni. Ook Martien en Clemy waren met de auto meegekomen. Zij hadden Johan en Annemiek bij zich. In Rotterdam sloot Robert zich bij ons aan.  We hadden de ferry naar Hull geboekt en maakten er een gezellige avond van, temeer omdat Colin, Ingrid en Jobo  ook aan boord waren.  De volgende dag reden we met een mooie tocht naar Llangollen, ca 320 km.  We werden in het hotel Bryn Howel hartelijk verwelkomd door Bobbie en andere Engelse vrienden en bekenden.  ’s Avonds werd er een informatieve ‘Road Safety’ presentatie gegeven door de politie van noord Wales.
Op vrijdag reden we met zijn allen naar Llanberis in het Snowdonia National Park, een van de grotere attracties in Wales met een ‘Mountain Railway’ inclusief stoomlocomotief http://www.snowdonrailway.co.uk en de ‘Lake Railway’ http://www.lake-railway.co.uk  alsmede de
‘ Electric Mountain’ http://www.electricmountain.co.uk en een leisteen museum http://www.museumwales.ac.uk/en/slate . Tenslotte kon je er wandelen naar de Llanberis pas en het plaatsje Nant Peris met een oude kerk- en waterput. Men geloofde in de 19e eeuw dat indien invaliden de 2 heilige vissen in de put zagen, genezing zou volgen. Van de ca. 50 Valkyries bleef de helft in Llanberis en de rest reed met Bob door voor een langere tocht. Op de terugweg kwamen we door de ‘Horseshoe Pass’ met een fraai uitzicht op het landschap en de Ponderosa Ranch.
Die avond was het dragen van ‘Funny Shoes’  voorgeschreven. Na een voortreffelijk diner werden er prijzen uitgereikt en gedanst op de muziek van ‘The Whole Hogg’ een live cover bandje. Tijdens de pauze voerden de Benelux leden een sketch en lied op, wat veel bijval oogstte. Ook de gastheren hadden een sketch verzorgd in de vorm van een helderziende, die voortijdig moest stoppen omdat hij alleen maar erotische gedachten las.
Zaterdag reden we met zijn allen al vroeg weer aan naar de heuvels, meren, vennen en schapen.  Via de horseshoe pas en de Nant-Y-Garth pas deden we Ruthin en Llyn Brenig aan, waar in 1976 een kunstmatig meer als drinkwater-reservoir was aangelegd. Vervolgens reden we met fraaie uitzichten langs Mynydd Hireathog en de Denbigh-meren naar Ffestiniog, de leisteen hoofdstad van Wales.  In de 2e wereldoorlog werden hier alle schilderijen, kunstwerken en kroonjuwelen van o.a. Buckingham Palace in een mijn veilig opgeborgen.
Helaas was er een weg afgezet waardoor we een kleine detour moesten nemen over een verhard landweggetje. Gerard, als ‘Marshaller’ reed vooruit en raakte met geringe snelheid  op de begroeide middenberm in een slip, viel- en eindigde tegen een van de stenen muurtjes langs de weg. Afgezien van een gekneusde enkel mankeerde Gerard niets; zijn Interstate daarentegen had zo met het blote oog een kapotte schermkap en een deukje in de tank. Dit veroorzaakte natuurlijk enige vertraging omdat de motor moest worden nagekeken en de kap afgeplakt met tape.  Hij is gelukkig all-risk verzekerd. Toen Gerard en zijn Interstate weer kon rijden, werd de route afgesneden naar het hotel.
Die avond werd het 10 jarig bestaan gevierd met, wederom een live band ‘Morty & the Frantics’. Na het eten werden er enige toespraken gehouden en mensen in het zonnetje gezet. Benelux kreeg een mooie herinnering plaquette en Keltisch ornament en Beer nog een tasje om zijn paspoort (die hij alsmaar kwijt was) in op te bergen.

Stefan kreeg een mooie schaap uit Wales aangeboden (hij vond de Belgische toch beter) en Gerard een aardigheidje vanwege zijn pech. Hij kreeg daarbij de bijnaam ‘Stonewall’ Gerard. Bobbie kreeg voor zijn verdiensten natuurlijk ook een mooi aandenken. De avond werd daarna met de nodige drank en plezier afgesloten toen de bar om ca. 2 uur ging sluiten.
Van zondag tot woensdag had iedereen zijn eigen plan getrokken. Er ging een groepje naar het Lake District en verder naar de Schotse grens en wij brachten een bezoek aan Tony en Dianne in Newport.
Terug op de boot werd er nog gezellig nagekaart en, nadat we afscheid hadden genomen ging iedereen donderdag huiswaarts.
De Meeting of Friends 2011 werd gekenmerkt door een gezellige sfeer, mooie ritten door een schitterend landschap en voor Wales, redelijk goed weer (hier en daar een lichte bui maar niets van enig belang). Na het Treffen ging het in het noorden wel stormen.
Ook de hotel manager was zo onder de indruk van de meeting, dat hij aanbood om in juli 2012 zijn hotel weer beschikbaar te stellen. Dit werd door Bobbie natuurlijk in dank afgenomen, waardoor het volgende Treffen in Wales vaststaat. Ik ontving het volgende bericht toen ik thuis was:
Hi Guy’s
see details on VRCCUK Message board
The Hotel is ready to take Bookings for 26/27 & 28 July 2012
Hotel Bryn Howel 0044 1978 860331
ring asap to make your reservations
I have told people via message board to wait till monday
to give you guy’s first chance of rooms before the rabble

get ringing
Bob
Wil je ook naar een  Meeting of Friends in Wales, schrijf je dan in en boek het hotel.  Wil je voorkomen dat je in een nabij gelegen hotel (5 km)  wordt ondergebracht, reageer dan snel.

Beer # 7609